CURA DE L’AMBIENT

Tant a l’escola com a casa és molt important que executem tasques senzilles per a embellir, mantindre i restablir les condicions adequades del nostre ambient, així com per a establir i mantindre relacions socials amb nosaltres mateixos, les nostres famílies i les altres persones.

Aquestes tasques aporten a l’infant l’oportunitat de participar en la vida social, li adapten al seu mitjà i a la seua cultura.

A més són una font de confiança, coordinació, autonomia, compte, ordre i amor per la nostra llar i tot el que li envolta, inclòs ell i els altres.

A l’escola ho fem de manera quotidiana i forma part de la nostra rutina: agranar les fulles, regar les plantes, netejar les taules i cadires, ordenar els materials, etc; són algunes de les tasques que realitzem.
A casa poden també formar part de la cura i de l’ordre a través de faenes de casa com: netejar els cristalls, fregar el sòl, ordenar i col·locar la compra, passar l’aspirats, llavar i ordenar els utensilis de cuina, posar la llavadora, tendir la roba, doblegar-la, ordenar-la, crear arranjaments florals, traure el fem, etc.

Són activitats molt motivadores que fomenten el creixement personal i el desenvolupament global de l’infant.

Aula 2 anys