L’HORT ECOLÒGIC

Els peixos hem realitzat la nostra primera eixida complementària explorant el jardí botànic de la nostra ciutat de València, que compta amb un gran nombre d’espècies d’arbres i plantes provinents dels cinc continents, sobretot destaquen les palmeres i els arbres tropicals o el cactus, i altres plantes del desert.

Algunes de les plantes que varem observar, produeixen fruits que trobem al supermercat, com el café, la banana i la pinya, i que creixen en països amb grans selves i plutjes.

Hem experimentat l’olor que desprenen algunes plantes, però el que més ens va cridar l’atenció va ser recollir uns fruits xicotets caiguts d’un arbre d’origen indi, conegut com «l’arbre del sabó» que en posar-los en un recipient amb aigua i agitar-lo, es produeix espuma amb la qual podem netejar la roba o el nostre cos.

Després, ens van donar l’oportunitat d’aprendre les parts de les plantes, quina part de les plantes ens mengem, què són les llavors i la importància de l’horta i l’aigua. I per últim, varem fer un taller de plantació en diferents recipients biodegradables, per a plantar encisams a les nostres cases. Hem gaudit molt!

Ja estem preparats per a ser hortolans,

de plantar amb les mans

maduixes, cols i encisams.

Alumnos/as de 5 años.